Tips til nyttige ressurser
– bøker, kurs og nettverk:

 

30dagersbonn2017_Page_39_Image_0002Utrolige hendelser

Les de utrolige, sanne historiene – både morsomme og alvorlige – om hvordan muslimske ledere og hele lokalsamfunn tar imot Jesus. Dette glimtet inn i hva Herren gjør for å spre evangeliet i dag, kaster lys over bibelske nøkkelprinsipper som hjelper kristne med å dele evangeliet der de bor.

av Jerry Trousdale,
Proklamedia

 

30dagersbonn2017_Page_39_Image_0005 Ansikt til ansikt med Jesus

Om en omvendt muslims utrolige reise til Himmelen og hennes møte med kjærlighetens Gud. Full av håp og oppmuntring, og overstrømmet av Jesu nåde, viser Samaas inspirerende fortelling Guds kraft til å overvinne enhver omstendighet.

av Samaa Habib,
Hermon

 

30dagersbonn2017_Page_39_Image_0007 Søkte Allah, fant Jesus

Boken gir et grundig og viktig innblikk i den dype konflikten som oppstår når islam møter kristendom i en troende muslims hjerte. Følelsene og de intellektuelle refleksjonene forfatteren beskriver, vil utfordre kristne så vel som muslimer.

av Nabeel Qureshi,
Lunde Forlag

 

30dagersbonn2017_Page_39_Image_0006Drømmer og syner

En annerledes vekkelse i den muslimske verden

Stadig flere muslimer opplever å møte Jesus i en drøm. «Drømmer og syner» er en enestående samling av personlige beretninger fra den muslimske verden. Historiene vil forbløffe deg.

av Tom Doyle,
Lunde Forlag

 

I_ildovnen_smI ildovnen

Som Daniel og vennene hans lar de seg ikke skremme. De nekter å gi etter for frykt og flykte, uansett hvor varmt det er i ildovnen. Alle historiene i boken er sanne, og de fleste det fortelles om er tidligere muslimer som nå elsker Jesus av hele sitt hjerte.

av Tom Doyle,
Lunde Forlag

 

Du-far-LibyaDu får Libya

Født utenfor ekteskap. Et uønsket barn. Historien om en usannsynlig misjonær som ble en pioner i muslimmisjon. En herlig fortelling, full av lun humor, pussige opplevelser og nådeløs selverkjennelse.
«Greg er utfordrende, innsiktsfull, energisk, humoristisk, ustoppelig. Slik har jeg kjent ham gjennom over 20 år, og slik er boken om hans liv.» – Jon Petter Feidal, Frontiers Norden.

av Greg Livingstone,
Proklamedia

 

KonvertitteneKonvertittene

Det pågår mange kristne vekkelser i muslimske land, slik som Iran. Mange nye troende har nå funnet veien til Norge og Europa, og noen av dem møter du i denne boken. I historiene snakker «konvertittene» ærlig om sine opplevelser.

av Stig Magne Heitmann (Åpne Dører),
Lunde Forlag

 

30dagersbonn2017_Page_39_Image_0003Tro mellom venner
kurs og studiehefte

  • få innsikt i islams historie, kultur og teologi
  • overvinn fremmedfrykt og andre barrierer
  • bygg varige vennskap med muslimer

Det er utarbeidet en spennende kurspakke til Tro mellom venner som passer for små og mellomstore grupper. Kurset kombinerer korte deler med undervisning på DVD, gruppesamtaler, intervjuer med muslimer og konvertitter fra islam, ukeoppgaver, casestudier og feltbesøk. Kursledere behøver ikke å ha forhåndskunnskap om islam.

Kurspakken består av Studieboken Tro mellom venner av Steve Bell, tre DVD-er med blant annet undervisning av anerkjente kristne missiologer og eksperter på islam, samt professor Tim Greens lederhåndbok med veiledningskapitler og kursopplegg til DVD-ene.Seks samlinger om å leve ut troen i vennskap med muslimer.

«Et Tro mellom venner kurs er utmerket for å gi kunnskap om islam og muslimsk kultur, redusere frykt og motivere til å bygge vennskap med muslimer der vi lever ut troen på Kristus i holdninger, handlinger og ord. Kurspakken er en stor ressurs for vanlige kristne.»
Øyvind Aasland, generalsekretær NLM  

Se en liten reklamevideo av Øyvind Aasland her:
https://vimeo.com/149136161

Bestill Tro mellom venner kurs eller studiehefte her:
https://www.lundeforlag.no/tro-mellom-venner-2_2

 

Al-Massira-logoKurs: Al Massira

Hvordan kan vi formidle evangeliet på en forståelig
måte for våre naboer? Dette er et veldig aktuelt spørsmål å stille seg for norske menigheter og organisasjoner.

Al Massira, som betyr ‘reisen’ på arabisk, er et verktøy som er utviklet i Midtøsten og består av 13 filmer, hver på ca. 40 minutter. Videoene er tilgjengelig på mange språk, inkludert norsk.

Finn ut mer på www.almassira.org – Her finner du en kort promo-video, som gir en liten smakebit av filmene i Al Massira.

 

Nettverk: Mahabba logoMAHABBA

Mahabba betyr «kjærlighet» på arabisk. Hensikten med Mahabba er å bygge et nettverk av bønnegrupper på tvers av lokale menigheter, og å motivere vanlige kristne til å elske sine muslimske naboer i ord og handling.

Ta kontakt på mahabbanorge@gmail.com om du ønsker å starte en gruppe eller bli med i en gruppe.

 

Opplev Kairos-kurset!

bg_header

Kairos-kurset hjelper vanlige kristne til å ha en global visjon som leves ut lokalt.
Bli med på en vandring gjennom Bibelen, kirke historien, verden i dag og Guds hjerte for alle folkeslag. Få en større visjon for Guds rike!

Kairos er aktuelt for alle kristne.

Kairos i et nøtteskall …

  • Flersidig læringsopplevelse
  • Praktisk og lærerikt: informerer, inspirerer, utfordrer
  • Fleksibelt format (flere kvelder, dager, helger, etc)
  • Flere veiledere på hvert kurs
  • Med røtter i Lausannepakten og «Perspectives»
  • Første kurs på Filippinene i 1994, nå i over 70 land
  • Flere norske organisasjoner er nå engasjert

Finn ut mer: www.kairoskurs.no